خانه طباطبایی های کاشان، بزرگ ترین خانه تاریخی شهر

خانه طباطبایی‌ها از جمله آثار تاریخی بی‌نظیر کاشان بوده که به دوران قاجاریه تعلق دارد. این بنا، به عروس خانه‌های تاریخی ایران شهرت یافته و از قسمت‌های مختلفی همچون شاه‌نشین، بخش اندرونی، اتاق‌ها و سرداب مرکزی تشکیل شده است. شما به هنگام بازدید از خانه طباطبایی، به انواع رستوران‌ها و غذاخوری‌ها دسترسی دارید و حتی برخی از آن‌ها درون خود خانه دیده می‌شوند. با اقامت در بهترین هتل های کاشان در نزدیکی خانه، سفری به‌یاد ماندنی را تجربه خواهید کرد.

آدرس خانه طباطبایی های کاشان

کاشان، خیابان علوی، محله سلطان احمد

ساعت بازدید از خانه طباطبایی های کاشان

امکان بازدید از خانه طباطبایی‌ها، در تمامی روزها از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۸ عصر وجود دارد.

خانه طباطبایی های کاشان

خانه تاریخی طباطبایی کجاست؟

خانه تاریخی طباطبایی از جمله مکان‌های تاریخی استان اصفهان بوده که در محله سلطان احمد کاشان و و در خیابان علوی واقع شده است. شما با رفتن به مرکز شهر و بافت قدیمی آن، می‌‌توانید خانه طباطبایی را پیدا کنید‌. این اثر تاریخی، فاصله اندکی با دیگر جاذبه‌های تاریخی این شهر داشته و در صورتی که در حال پیاده‌روی هستید و از بازدید از دیگر جاهای دیدنی کاشان همچون خانه بروجردی، خانه عباسی، خانه عامری، موزه اسباب‌بازی یا حمام سلطان امیراحمد برمی‌گردید، تنها با پنج دقیقه پیاده‌روی، می‌‌توانید خودتان را به خانه تاریخی طباطبایی‌ها برسانید.

دسترسی به خانه طباطبایی های کاشان

در صورتی که مایل هستید با خودرو شخصی یا تاکسی به سمت خانه طباطبایی‌ های کاشان حرکت کنید، نخست می‌بایست خودتان را به چهارراه علوی و خیابان فاضل نراقی برسانید و اقدام به پارک کردن ماشین در آن مکان نمایید. پس از آن، کافی است به مدت پنج دقیقه در کوچه‌های کوچک کاشان قدیم پیاده‌روی کنید تا بتوانید خانه طباطبایی‌ها را مشاهده نمایید. همچنین شما می‌توانید از ایستگاه‌های نزدیک به خانه تاریخی طباطبایی همچون ایستگاه اتوبوس فاضل نراقی، شجاعت ۵، میدان قاضی اسداله، بخارایی، بلوار سپیده کاشانی، میدان بخارایی، میدان خرمشهر، بلوار صیاد شیرازی، سرباز ۵ و ملا فتح‌الله استفاده کنید.

تاریخچه خانه تاریخی طباطبایی های کاشان

از خانه قدیمی طباطبایی‌ها، تحت عنوان عروس خانه‌ های تاریخی کاشان و ایران یاد می‌شود. داستان خانه طباطبایی های کاشان حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. این بنا به دوران قاجار بازمی‌گردد و ساخت آن به دست فردی به نام حاج سید جعفر طباطبایی نطنزی صورت گرفته که از جمله بازرگانان نطنزی ساکن کاشان به‌حساب می‌آید. همین مسئله، سبب شده که این بنا، به خانه طباطبایی شهرت یابد. استاد علی مریم کاشانی به‌عنوان معمار این خانه شناخته می‌شود و ساخت این بنا به مدت ده سال طول کشید. از جمله دیگر بناهای تحت نظارت استاد می‌توان به خانه بروجردی‌ها و تیمچه امین الدوله اشاره کرد.

صاحب این بنا در حوزه تجارت فرش فعالیت داشته؛ از این رو، شما می‌توانید نقوش و گچبری‌های زیادی را مشاهده نمایید که الهام گرفته از فرش ایرانی و گل و مرغ اسلیمی هستند‌. در تاریخچه خانه تاریخی طباطبایی های کاشان آمده است که در سال‌های ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. برای انجام این کار، شهرداری و میراث فرهنگی كاشان همکاری داشتند و مسئولان وزارت و معادن و فلزات نیز از آن‌ها حمایت کردند تا مرمت به ‌درستی و براساس پلان خانه طباطبایی های کاشان صورت گیرد.

پلان خانه طباطبایی ها

معماری خانه طباطبایی های کاشان

این بنا، معماری بی‌نظیر و متفاوتی داشته و میزان مساحت آن، به ۴۷۰۰ مترمربع می‌رسد. از آنجایی که کاشان، یک منطقه کویری محسوب می‌شود، ساخت این بنا به روش گودال باغچه انجام گرفته؛ به این معنا که این بنا نسبت‌به سطح زمین در سطح پایین‌تری قرار دارد. از جمله مزیت‌های این روش، می‌‌توان به بالا رفتن میزان مقاومت در مواجهه با زلزله و عایق‌سازی خانه در برابر صدا اشاره کرد. همچنین در معماری این سازه، نکات دینی و اعتقادی لحاظ گردیده است.

پلان های خانه طباطبایی های کاشان به‌گونه‌ای بوده که شما از فضای بیرونی، نمی‌توانید داخل را مشاهده کنید. هشتی‌ها، آینه‌کاری‌ها، گچ‌کاری‌ها و نقاشی‌های این بنا تحت نظر برترین اساتید بوده و شما با دیدن آن‌ها، به‌ وجد خواهید آمد. در میان عکس خانه های تاریخی کاشان، بدون شک زیبایی این خانه کاملاً مشهود است. همچنین شما می‌توانید با مطالعه کتاب خانه طباطبایی های کاشان، اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.

بخش های مختلف خانه تاریخی طباطبایی های کاشان

در تحلیل خانه طباطبایی های کاشان، متوجه خواهید شد که این بنا، متشکل از دو قسمت بیرونی و اندرونی بوده و این بنا، پنج ورودی دارد. البته هم‌اکنون تنها امکان استفاده از در ورودی اصلی وجود دارد. بخش‌های مختلف خانه تاریخی طباطبایی های کاشان عبارتند از:

بخش هشتی

پس از اینکه ورود پیدا کردید، با یک راهروی پرپیچ‌وخم مواجه می‌شوید که به بخش هشتی منتهی می‌شود. بخش هشتی، اشاره به یک محیط هشت ضلعی داشته که از طریق آن، می‌توان به بخش بیرونی خانه راه یافت.

بخش بیرونی

در بخش بیرونی خانه نیز یک حیاط بزرگ و زیبا به‌چشم می‌خورد. در اطراف حیاط این خانه تاریخی نیز قسمت‌های متفاوتی دیده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به شاه‌نشین، اتاق‌ها و قسمت اندرونی اشاره کرد.

شاه‌نشین

شاه‌نشین به‌عنوان زیباترین بخش خانه شناخته می‌شود. شاه‌نشین در واقع مکانی بوده که اختصاص به پذیرایی از مهمانان دارد‌ و شما می‌توانید تزئینات متنوعی را در آن مشاهده کنید. در اتاق شاه‌نشین، آینه‌کاری به ‌وفور دیده می‌شود؛ از این رو، اتاق شاه‌نشین تحت عنوان تالار آینه شناخته می‌شود. از جمله تزیینات این بخش می‌توان به نقاشی، گچ‌بری، مقرنس بندی و پنجره‌های مشبک اشاره کر‌د.

اتاق‌ها

در این بنا، تعداد چهل عدد اتاق وجود دارد و اگر نگاهی به اتاق‌های قسمت زمستانه بیندازید، متوجه کوتاهی سقف و دولایه بودن آن می‌شوید. محل قرارگیری شومینه نیز درون اتاق‌ها بوده و اتاق‌های قسمت تابستانه، شومینه ندارند. همچنین اتاق‌های این بنا از تابش آفتاب فاصله دارند.

بخش اندرونی

بخش اندرونی، همان جایی بوده که خانواده طباطبایی‌ها در آن زندگی می‌کردند. این قسمت، به ‌نسبت سایر بخش‌ها ساده‌تر به‌نظر می‌رسد و تزیین آن‌ها به‌کمک شیشه‌های رنگارنگ انجام گرفته است. محل قرارگیری این بخش میان دو حیاط بوده و بخش اندرونی، از قسمت‌هایی همچون یک اتاق مرکزی، چندین اتاق دیگر، ایوان و باغچه تشکیل می‌شود‌.

سرداب مرکزی

خانه های طباطبایی ها در کاشان دارای دو سرداب بزرگ بوده که نسبت‌به سطح زمین در بخش پایین‌تری قرار می‌گیرند. از آنجایی که این سرداب‌ها دارای بادگیر، طاق ضربی و حوضی در مرکز سرداب هستند، نزدیک به بیست درجه دمای پایین‌تری نسبت‌به سایر قسمت‌های خانه دارند.

بخش های مختلف خانه تاریخی طباطبایی های کاشان

بهترین زمان بازدید از خانه طباطبایی ها در کاشان

برنامه‌ریزی شما برای بازدید از خانه طباطبایی‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که فرصت لازم جهت بازدید از کل خانه یعنی چهل اتاق آن را در اختیار داشته باشید. اتاق‌های این اثر تاریخی، هوای خنک و تازه‌ای داشته و حتی اگر در فصول گرم سال از خانه طباطبایی بازدید کنید، همچنان احساس راحتی را خواهید داشت. با این وجود، مناسب‌ترین زمان جهت سفر به کاشان و بازدید از این اثر تاریخی را می‌توان فصل بهار دانست. در این فصل، هوا خنک بوده و شما می‌توانید با مراسم گلاب‌گیری نیز آشنا شوید.

جاهای دیدنی نزدیک خانه طباطبایی های کاشان

در مرکز شهر کاشان، خانه طباطبایی واقع شده است و در محدوده آن، شما می‌توانید از سایر جاذبه‌های دیدنی همچون خانه بروجردی، خانه عباسی، خانه عامری‌‌ها، موزه اسباب بازی، حمام سلطان امیر احمد و… بازدید کنید. این جاذبه‌ها فاصله اندکی با خانه طباطبایی داشته و شما در مدت زمانی کوتاه می‌‌توانید خودتان را به آن‌ها برسانید. دیگر جاذبه‌های دیدنی نزدیک خانه طباطبایی شامل موارد زیر می‌شود.

جاذبه دیدنیفاصله تا خانه طباطبایی های کاشان
خانه بروجردی‌های کاشان۱۹۰ متر
حمام سلطان امیر احمد کاشان۶۰۰ متر
خانه تاریخی عباسیان کاشان۶۵۰ متر
مسجد آقا بزرگ کاشانکمتر از 1 کیلومتر
بازار کاشانکمتر از 1 کیلومتر
قلعه جلالی و حصار سلجوقی کاشان۷۰۰ متر
خانه تاریخی تاج کاشان۷۰۰ متر
پارک ملت کاشان۷۰۰ متر
خانه تاریخی غفاریان کاشان۹۰۰ متر

رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک خانه طباطبایی ها در کاشان

مرکز شهر و بافت قدیمی کاشان، همان جایی بوده که شما می‌توانید بهترین کافه و رستوران‌ها را پیدا کنید و فاصله اندکی با خانه طباطبایی دارند. حتی محل قرارگیری بعضی از این غذاخوری‌ها و کافه‌ها درون خود بنا است. در صورتی که مایل هستید می‌توانید صرف شام در محیط باز کافه بام را امتحان نمایید. در صورتی که مایل هستید یک فنجان قهوه بنوشید، می‌توانید در محدوده بافت قدیمی به ذ‌دنبال یک وانت زرد روشن و کافه شازده بگردید یا اینکه به قهوه‌خانه مستر قهوه سر بزنید. از جمله رستوران‌ها و غذاخوری‌های نزدیک خانه طباطبایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

رستورانفاصله تا خانه طباطبایی های کاشان
رستوران تالار آینه کاشان۴۵۰ متر
رستوران غزال کاشان۷۵۰ متر
رستوران سنتی مظفری کاشان۸۰۰ متر
رستوران نقلی کاشان۱.۱ کیلومتر
رستوران مرشدی کاشان۱.۳ کیلومتر

هتل های نزدیک خانه طباطبایی کاشان

در صورتی که قصد اقامت در کاشان را دارید، گزینه‌های بسیاری پیش‌روی شما جهت رزرو هتل قرار می‌گیرد؛ اگر در جستجوی یک اقامتگاه به صرفه و اقتصادی هستید، مهمان‌سرای تاریخی سانا یک ستاره و مهمانسرای تاریخی صفا دو ستاره گزینه خوبی به‌حساب می‌آیند. همچنین در صورتی که راحت بودن برای شما نسبت‌به هزینه در اولویت قرار دارد، می‌توانید یکی از اتاق‌های هتل سه ستاره خانه سرو را رزرو نمایید. برای تجربه راحتی بیشتر و اقامت در یک فضای مجلل نیز هتل مهینستان راهب کاشان، هتل خانه منوچهری کاشان و هتل سرای عامری‌ها کاشان پنج ستاره گزینه مناسبی به‌نظر می‌رسند. دیگر هتل‌های نزدیک خانه طباطبایی کاشان شامل موارد زیر می‌شود. در صورت تجربه اقامت در هریک از این هتل‌ها، نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

هتلآدرسفاصله
اقامتگاه خانه ایرانی کاشانکاشان، میدان کمال الملک، خیابان فاضل نراقی، خیابان علوی، کوچه باستان پنجم۶۵۰ متر
اقامتگاه سنتی صادقی کاشانخیابان علوی، کوی شهید هاشمیان۲۷۰۰ متر
اقامتگاه سنتی نه چم کاشانخیابان فاضل نراقی، فرهنگ ششم(کوچه نه چم)، خانه تاریخی مروارید (عادل)۹۰۰ متر
اقامتگاه سرای امیر کاشانخیابان فاضل نراقی،فرهنگ سوم ،پلاک 5۹۰۰ متر
اقامتگاه سنتی خانه مرشدی کاشانکاشان، میدان کمال الملک، خیابان ملا حبیب اله شریف، کوچه بوستانی۱.۳ کیلومتر

سوالات متداول

خانه تاریخی طباطبایی ها کجا قرار دارد؟

برای بازدید از خانه تاریخی طباطبایی باید به شهر کاشان و محله سلطان احمد در خیابان علوی مراجعه نمایید.

خانه طباطبایی کاشان چقدر قدمت دارد؟

ساخت خانه طباطبایی به دوران قاجار بازمی‌گردد.

معماری خانه طباطبایی ها کاشان به چه صورت است؟

معماری خانه طباطبایی به‌ شکل گودال باغچه، متقارن و حجاب‌دار انجام گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

جاهای دیدنی کاشان با ساعت بازدید و آدرس

چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403
شهرت شهر ۷۰۰۰ ساله کاشان و جاهای دیدنی آن مطمئناً توجه هر ایرانی را هنگام انتخاب مقصد برای مسافرت جلب […]
کاشان کجا بریم

مقالات پیشنهادی

سردبیر

امیر برادران

ما عاشق سفر و گردشگری هستیم و همواره تلاش می کنیم که تجربیات دیگران به صورت مقاله های آموزشی در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید با خواندن این دسته بندی از مقاله ها سفر خوشی را تجربه نمائید.

دسترسی سریع