باغ گیاه شناسی تهران

اگر عاشق گل و گیاه هستید و می‌خواهید گیاهانی را مشاهده کنید که به راحتی نمونه آنها در هر جایی به چشم نمی‌خورد، لازم است که حتما به باغ گیاه شناسی تهران بروید. این مجموعه که در انتهای اتوبان تهران به کرج واقع شده، از بخش‌های مختلفی نظیر باغ میوه‌های بومی، رویشگاه های ایرانی، باغ سیستماتیک، بخش پهن برگان و… تشکیل شده است. هزینه ورود به این مجموعه 45.500 تومان بوده و بهترین فصل مراجعه به آن، فصل بهار و پاییز می‌باشد.

آیا باغ گیاه شناسی تهران را می‌شناسید؟ امکانات این مجموعه شامل چه مواردی می‌شود؟ در ادامه این متن اطلاعات دقیقی در مورد باغ گیاه شناسی تهران ارائه داده شده و بخش‌های مختلف این مکان زیبا و رویایی را شرح خواهیم داد.

باغ گیاه شناسی تهران

باغ گیاه شناسی تهران کجاست؟

اول از همه خوب است بدانید که باغ گیاه شناسی، در شهر تهران، انتهای اتوبان تهران به کرج، به سمت خروجی پیکان شهر، شهرک سرو آزاد، خیابان شهید علی گودرزی قرار گرفته است.

آدرس: بزرگراه تهران کرج، خروجی پیکانشهر، شهرک سرو آزاد، خیابان شهید گودرزی، خیابان هشتم غربی

چگونه به باغ گیاه شناسی برویم ؟

شما از طریق خودرو شخصی تان، اتوبوس و مترو می‌توانید خود را به باغ گیاه شناسی در تهران برسانید که در ادامه در مورد جزئیات هر روش صحبت کرده ایم.

  • باغ گیاه شناسی تهران با مترو

دو مسیر برای رفتن به باغ گیاه شناسی در تهران با مترو وجود دارد.

1- در این مسیر، شما در هر نقطه ای از تهران که باشید می بایست خود را به ایستگاه ایران خودرو برسانید و در این ایستگاه از مترو خارج شوید. بعد از آن، به سمت شهرک سروآزاد بروید و مسیر را تا رسیدن به خیابان گودرزی و خیابان هشتم غربی ادامه دهید.

2- در مسیر دوم نیز می بایست به خط مترو 5 رفته و در ایستگاه وردآورد از مترو پیاده شوید. بعد از خروج از مترو به سمت باغ گیاه شناسی حرکت کنید.

  • باغ گیاه شناسی تهران با اتوبوس

نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به باغ گیاه شناسی در تهران، ایستگاه اتوبوس ویلا شهر است. وقتی که از این ایستگاه از اتوبوس پیاده شدید می توانید بقیه راه را تا باغ گیاه شناسی به صورت پیاده طی کنید.

  • باغ گیاه شناسی تهران با خودرو

اگر آدرس این باغ را بلد باشید در هر زمانی که دوست داشتید می توانید با خودرو شخصی تان به سمت آن حرکت کنید و اصلا نگران جای پارک ماشین تان نباشید؛ چرا که در نزدیکی باغ گیاه شناسی در تهران، یک پارکینگ رایگان در نظر گرفته شده است.

بهترین زمان بازدید از باغ گیاه شناسی تهران 

بهترین زمان برای آنکه گیاهان کاشته شده در این باغ، طراوت و زیبایی شان را به رخ شما بکشند فصل هایی همچون بهار و پاییز است. در این دو فصل، هوا نیز مناسب و مساعد است و شما می توانید با آرامش خیال از همه جای باغ گیاه شناسی بازدید کنید.

بهترین زمان بازدید از باغ گیاه شناسی تهران 

اطلاعات بازدید از باغ گیاه شناسی تهران

  • ساعت کاری باغ گیاه شناسی تهران: ساعت کاری این باغ، از 9 تا 5  بعد از ظهر (ساعت 17 عصر) است.
  • قیمت بلیط باغ گیاه شناسی تهران: در حال حاضر، قیمت بلیط باغ گیاه شناسی در تهران، 45500 تومان است که گاهی اوقات و بنا به مناسبت های خاص ممکن است تخفیف هایی نیز برای خرید بلیط به شما داده شود. بلیط موزه پروانه ها نیز 16100 تومان است.
  • تلفن باغ گیاه شناسی تهران: شماره تماس ۴۴۷۸۷۲۹۷ – ۰۲۱ و تلفکس : ۴۴۷۹۶۵۷۵ – ۰۲۱
  • اینستاگرام باغ گیاه شناسی تهران: National Botanical Garden of IRAN

نقشه باغ گیاه شناسی تهران

اگر می‌خواهید بدانید که نزدیک ترین مسیرهای دسترسی به باغ گیاه شناسی تهران چه مسیری است و یا اینکه چگونه خود را به این باغ برسانید، می توانید به نقشه این باغ که در ادامه آورده شده است نگاهی بیندازید.

نقشه باغ گیاه شناسی تهران

قسمت‌ های مختلف باغ گیاه شناسی تهران

وسعت باغ گیاه شناسی تهران به قدری زیاد است که قبل از مراجعه، بهتر است بخش‌های مختلف این مجموعه را بشناسید تا سردرگم نشوید.

باغ میوه های بومی باغ گیاه شناسی تهران

باغ میوه های بومی، مساحتی در حدود 4.5 هکتار دارد و درختان میوه بومی کشورمان در آن کاشته شده است. از جمله درختانی که در این باغ مشاهده می کنید می توانیم به اینها اشاره کنیم:

سیبزیتونتوت  فندقزالزالک  
انگور  سنجد  آلبالو  پسته  به  
هلوخرمندیازگیل  عنابگلابی  
انارگیلاسشلیل  آلو  زردآلو  
گردو  انجیر   

حفظ ذخایر ژنتیکی میوه های بومی کشور و انجام کارهای تحقیقاتی روی این درختان میوه از جمله اهداف احداث باغ درختان بومی است. 346 رقم درخت میوه و 845 اصله درخت و درختچه در این باغ کاشته شده است.

رویشگاه های ایرانی باغ گیاه شناسی تهران

رویشگاه هیرکانی که به آن رویشگاه خزر هم گفته می شود از جمله مهم ترین قسمت های باغ گیاه شناسی تهران است. 64 گونه درخت و درختچه و 29 تیره از گیاهان علفی و چوبی که در مناطق جلگه ای و میان بند در ارتفاعات جنگلی خزر رشد می کنند در این رویشگاه کاشته شده است.

رویشگاه زاگرس نیز یکی از رویشگاه های قدیمی در باغ گیاه شناسی در تهران است. 3 هکتار مساحت دارد و حدود 42 گونه از گیاهان چوبی و 30 گونه از گیاهان علفی در این قسمت کاشته شده است.

در رویشگاه البرز جنوبی نیز 240 گونه گیاهی کاشته شده است. اگر می خواهید از یکی از زیباترین و منحصر به فرد ترین قسمت ها در باغ گیاه شناسی در تهران دیدن کنید حتما از این رویشگاه بازدید به عمل آورید؛ چرا که فضای رویشگاه به وسیله گردش آب با مدار بسته، آبشار، چشمه و نهر، آبشار و برکه و باتلاق به یک فضای بسیار جذاب تبدیل شده است.

در رویشگاه ایرانی تورانی باغ گیاه شناسی تهران،گیاهان شاخص و بسیار مهم در کشور جمع آوری شده است.

گلخانه جنوب ایران دیگر قسمت رویشگاه ایرانی باغ گیاه شناسی است. نخل، شیشم، کهور، کنار، نیلوفر درختی، گیاه درمان عقرب و نهال های مانگرو از جمله گیاهانی هستند که در قسمت های مختلف این گلخانه کاشته شده است.

باغ پیاز ایرانی را نیز یکی از قسمت‌های رویشگاه ایرانی می‌دانند. از جمله مهم ترین اهداف طراحی و ساخت باغ پیاز ایرانی، نگهداری و جمع آوری آن دسته از گیاهان پیازی است که بومی ایران هستند. منطقه ای که به این قسمت اختصاص داده شده، چیزی در حدود 2000 متر مربع است. گیاهان غده دار، ریزوم دار و پیاز دار از جمله گیاهانی هستند که در این قسمت کاشته شده اند.

رویشگاه های ایرانی باغ گیاه شناسی تهران

رویشگاه های خارجی باغ گیاه شناسی تهران

رویشگاه قفقاز نیز از دیگر قسمت های خارجی باغ گیاه شناسی در تهران است. این رویشگاه، 3 هکتار مساحت داشته و درختانی چون افرا، بارانک، ماز و اوری در این قسمت کاشته شده است.

یکی از رویشگاه های خارجی که در باغ گیاه شناسی تهران وجود دارد، رویشگاه اروپا است. مساحت این رویشگاه، 4.2 هکتار است و قسمت‌های متفاوتی از جمله یک آب نمای بیضی شکل زیبا، تپه‌های گنبدی شکل که با گیاهان علفی فصل و دائمی پوشیده شده اند و درختچه و درختچه‌های مخصوص این قاره در رویشگاه اروپا وجود دارد.

چمن زارهای آمریکا نیز از دیگر بخش‌های رویشگاه خارجی باغ گیاه شناسی در تهران است. این قسمت، 1.4 کیلومتر مساحت داشته و پوشش‌های گیاهی، درخت و درختچه‌ها و گیاهان علفی مخصوص قاره آمریکا در این قسمت کاشته شده است. گلدهی گیاهان این بخش از بهار شروع شده و تا پاییز ادامه دارد.

رویشگاه هیمالیا را نیز می توان دیگر رویشگاه در باغ گیاه شناسی در تهران خواند. این قسمت نیز 3 هکتار مساحت دارد و گونه‌های گیاهی، مانند درختان همیشه سبز و درختان خزان دار در این قسمت کاشته شده است. هدف اصلی از احداث این رویشگاه، شبیه سازی هیمالیا در اندازه و ابعاد کوچک تر است.

رویشگاه چین و ژاپن، به دلیل کم بودن فضا و زیاد بودن تعداد گونه های گیاهی به شکل منیاتوری احداث شده و مساحت آن نیز 3.2 هکتار است. 160 گونه ی درخت و درختچه متعلق به کشورهای چین و ژاپن در این قسمت کاشته شده است.

رویشگاه های خارجی باغ گیاه شناسی تهران

باغ سیستماتیک باغ گیاه شناسی تهران

باغ سیستماتیک در باغ گیاه شناسی تهران، حدود 8.4 هکتار مساحت دارد و 600 گونه از 100 تیره گاهی در آن استقرار پیدا کرده است. این باغ شرایط خوبی را برای آموزش دانشجویان به وجود آورده است. گونه های مختلف از تیره های مختلف طبق نظم خاصی در این قسمت کاشته شده است.

بخش پهن برگان باغ گیاه شناسی تهران

از جمله قسمت های دیدنی باغ گیاهی شناسی در تهران می توان به قسمت پهن برگان اشاره کرد. این قسمت، در حدود 1.6 هکتار مساحت دارد و درختان پهن برگ در آن کاشته شده است.

بخش شاکای باغ گیاه شناسی تهران

بخش شاکای به دو قسمت جنگل و تفریح گاه تقسیم بندی شده است و 24 هکتار مساحت دارد. از جمله درختان کاشته شده در این منطقه می توان به انار وحشی، چنار، لیلکی، افرا، ارغوان، داغداغان، گردو و زربین اشاره کرد.

باغ گیاهان صنعتی و دارویی باغ گیاه شناسی تهران

باغ گیاهان صنعتی و دارویی در باغ گیاه شناسی تهران، حدود 5 هکتار وسعت دارد. برخی گیاهانی که در این قسمت کاشته شده است، داخلی بوده و برخی دیگر با بذرها و نهال های وارداتی رشد و پرورش پیدا کرده اند. این قسمت، یکی از متنوع ترین قسمت های باغ گیاه شناسی است و به همین دلیل می تواند برای بسیاری بازدید کنندگان جالب و جذاب به نظر برسد.

 به غیر از تنوع گیاهی، ترکیب برکه، و پل عابر و ماهی های قرمزی که داخل برکه شنا می کنند به زیبایی و جذابیت این قسمت افزوده است. گونه های 90 تیره گیاهی در این قسمت کاشته شده است.

آربراتوم باغ گیاه شناسی تهران

آبراتوم در جنوب غربی باغ قرار گرفته و 14 هکتار وسعت دارد. هدف از احداث این بخش، تحقیق و پژوهش در مورد گونه‌های متفاوت گیاهی است. گونه‌های درختی، بوته ای و درختچه ای در این قسمت به چشم می خورد.

باغ صخره ای باغ گیاه شناسی تهران

باغ صخره ای نیز در حدود 6.6  هکتار وسعت دارد و تپه هایی که با کمک صخره ها از هم جدا شده اند از جمله مشخصات و ویژگی‌های خاص این قسمت است. 70 گونه درختچه و درخت و 200 گونه گیاه علفی در این قسمت کاشته شده است.

باغ صخره ای باغ گیاه شناسی تهران

میدان مرکزی به همراه باغ رز و چهار باغ ایرانی

این قسمت نیز 7.5 هکتار مساحت دارد و یکی از دلایلی که بازدید از آن می تواند برای بسیار جالب باشد، کاهش 80 نوع رز در این قسمت است. بازدید از رزهایی که از بهار تا پاییز زمان مناسبی برای گلدهی آنهاست، خالی از لطف نخواهد بود. کاشت گیاهانی مانند سرو و تراس بندی، خلاقیت ایرانی‌ها در طراحی باغ را به رخ می‌کشد.

باغ های اقماری باغ گیاه شناسی تهران

باغ های اقماری را نیز می توان دیگر قسمت باغ گیاه شناسی در تهران دانست.

موزه حشرات باغ گیاه شناسی تهران

از دیگر قسمت های باغ گیاه شناسی در تهران می‌توان به موزه حشرات اشاره کرد. 30 هزار نمونه حشره در این موزه گردآوری شده که متعلق به 60 خانواده از حشرات است. گونه هایی که در این موزه نگهداری می شوند هم شامل گونه‌های ایرانی و هم شامل گونه های خارجی هستند.

 موزه حشرات باغ گیاه شناسی تهران

13- دریاچه، رودخانه و آبشار باغ گیاه شناسی تهران

از جمله مواردی که باعث شده خیلی ها دوست داشته باشند به باغ گیاه شناسی تهران بروند، دریاچه، رودخانه و آبشارهایی است که در این باغ ساخته شده است. 6 رودخانه و 2 آبشار در فضای باغ احداث شده و فضای جالب و تماشایی برای بازدیدکنندگان به وجود آورده است.

قوانین بازدید از باغ گیاه شناسی تهران

  • بازدیدکنندگان به هیچ وجه اجازه ندارند گیاهان و گل‌های این باغ را بچینند.
  • مراقبت از سیستم‌های آبیاری و آسیب نرساندن به آن از دیگر قوانین بازدید از این باغ است.
  • پیاده روهایی برای تردد بازدید کنندگان در باغ در نظر گرفته شده و افراد می بایست از این پیاده‌ها تردد کنند و به مناطقی که چمن کاری و گُل کاری شده است وارد نشوند.
  • زباله‌ها باید در سطح زباله انداخته شوند.
  • مراقبت از گیاهان در زمان عکاسی در این باغ از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • به هشدارهایی که راهنماهای باغ گیاه شناسی تهران می دهند نباید بی توجه بود.
  • آبی که در سطح باغ برای آبیاری گیاهان استفاده می شود قابل آشامیدن نیست.
  • افراد نباید به دریاچه ها و آبشارها نزدیک شوند.
  • آویزان شدن از درختان به هر منظوری درست نیست.
  • بازدیدکنندگان نباید در هنگام تردد در باغ، آتش روشن کنند.
  • این باغ، فضایی برای برگذاری پیک نیک و بازی نیست.
  • محل استراحت بازدیدکنندکان در باغ مشخص شده است و افراد فقط و فقط می بایست از این فضاها برای استراحت کردن استفاده کنند.
  • پخت و پز کردن در باغ ممنوع است. افرادی که می خوهاند ناهار خود را در فضای باغ میل کنند بهتر است به رستوران باغ مراجعه کنند.

امکانات باغ گیاه شناسی تهران

  • خرید گیاه
  • یادگیری روش های رشد و پرورش گیاه
  • کافه و رستوران، نمازخانه و سرویس بهداشتی
  • آلاچیق
  • پارکینگ
امکانات باغ گیاه شناسی تهران

جاهای دیدنی نزدیک باغ گیاه شناسی تهران 

پارک چیتگر تهران

  • آدرس: اتوبان تهران به کرج، بعد از خروجی شهرک آهن
  • فاصله تا باغ گیاه شناسی تهران: 7 کیلومتر

باغ وحش و شهربازی ارم سبز تهران

  • آدرس: ارم، بزرگراه شهید باکری، کنارگذر فهمیده، پارکینگ جنوبی
  • فاصله تا باغ گیاه شناسی تهران: 17 کیلومتر

پارک اُپارک تهران

  • آدرس: تهران، اتوبان کرج، بعد از بزرگراه آزادگان، بلوار کوهک، انتهای خیابان شمیم
  • فاصله تا باغ گیاه شناسی تهران: 7 کیلومتر
جاهای دیدنی نزدیک باغ گیاه شناسی تهران 

هتل های نزدیک باغ گیاه شناسی تهران

هتل دانش تهران

  • آدرس: پیکان شهر، بلوار پژوهش، بلوار دانش، پژوشگاه شیمی و مهندسی
  • فاصله تا باغ گیاه شناسی تهران: 7.5 کیلومتر

هتل پژوهش تهران

  • آدرس: کیلومتر 15 اتوبان تهران به کرج، خروجی شهرک علم و فناوری، خیابان پژوهش، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
  • فاصله تا باغ گیاه شناسی تهران: 7 کیلومتر

هتل المپیک تهران

  • آدرس: اتوبان تهران به کرج، ضلع غربی ورزشگاه آزادی
  • فاصله تا باغ گیاه شناسی تهران: 18.5 کیلومتر

هتل آپارتمان تاج محل تهران

  • آدرس: میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی جنوبی، 
  • فاصله تا باغ گیاه شناسی تهران: 25 کیلومتر

هتل اسپیناس بلوار تهران

  • آدرس: بلوار کشاورز، بین خیابان فلسطین و نادری
  • فاصله تا باغ گیاه شناسی تهران: 25کیلومتر
هتل های نزدیک باغ گیاه شناسی تهران

رزرو هتل تهران از های هتل

برای تجربه سفر بی دغدغه، بهتر است قبل از اقدام به سفر، اقامتگاهی در مقصدتان مشخص و رزرو کنید تا خستگی‌های مسیر از تنتان دربیاید. اگر در شهر تهران ساکن نبوده و از دیگر شهرهای کشورمان می‌خواهید برای بازدید از باغ گیاه شناسی تهران به این شهر بروید، توصیه می‌کنیم از سایت رزرو آنلاین هتل از های هتل کمک گرفته و در یکی از بهترین هتل های این شهر، اقامتی خوش و به یادماندنی را تجربه کنید.

سوالات متداول

رویشگاه‌های ایرانی باغ گیاه شناسی تهران، چه مواردی را شامل میشود؟

رویشگاه هیرکانی  – رویشگاه زاگرس  – رویشگاه البرز جنوبی  – رویشگاه ایرانی – تورانی  – گلخانه – جنوب ایران  – باغ پیاز ایرانی

قیمت بلیط باغ گیاه شناسی تهران چند است؟

هزینه ورودی به این مجموعه در روزهای عادی 45.500 تومان بوده و در برخی مناسبت‌های خاص، تخفیفاتی برای عموم شامل می‌شود.

چه زمانی برای بازدید از باغ گیاه شناسی تهران مناسب است؟

برای مشاهده بهترین حالت گیاهان باغ گیاه شناسی تهران، توصیه می‌شود در فصول بهار و پاییز به این مجموعه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

همه چیز درباره بوستان ناجی یزد

دوشنبه 7 آبان 1403
بوستان ناجی یزد، یکی از جاذبه‌های طبیعی و توریستی این شهر تاریخی، با فضایی آرام و دلپذیر، مکانی ایده‌آل برای […]
بوستان-ناجی-یزد-

مقالات پیشنهادی

سردبیر

امیر برادران

ما عاشق سفر و گردشگری هستیم و همواره تلاش می کنیم که تجربیات دیگران به صورت مقاله های آموزشی در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید با خواندن این دسته بندی از مقاله ها سفر خوشی را تجربه نمائید.

دسترسی سریع