غذاهای سنتی گیلان؛ 6 طعمی که باید بچشید

ما ایرانی‌ها، هنر از سر و روی‌مان می‌بارد و از جمله شاخه‌هایی که توانسته‌ایم ثابت کنیم در آن نیز صاحب سبک هستیم، طبخ غذا است. یکی از استان‌های کشور که انواع و اقسام غذاهای خوشمزه و رنگارنگ در آن طبخ می‌شود، استان گیلان است. غذاهای سنتی گیلان، بسیار خوشمزه هستند و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به این استان سفر کرده باشد اما وسوسه امتحان کردن غذاهایی چون باقلاقاتوق، میرزاقاسمی، مرغ ترش، اناربیج، خورش آلومسما و واویشکا به سرش نزده باشد.

شاید برخی از این غذاها در دیگر شهرهای کشور نیز پخته شود اما گیلانی‌ها این غذاها را به سبک خودشان درست می‌کنند و به همین خاطر است که طعم و مزه‌ای کاملا متفاوت دارند. اگر دوست دارید با نام دیگر غذاهای محلی گیلان رشت نیز آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید؛ خبرهای خوشمزه‌ای در ادامه در راه است.

غذاهای سنتی گیلان

غذاهای سنتی گیلان چیست؟

می‌گویند که غذاها نیز می‌توانند در هویت‌سازی یک ملت و یک قوم، موفق عمل کنند؛ این جمله کاملا درست است. درستی این جمله را می‌توان از انتخاب استان گیلان به عنوان شهر خلاق خوراک‌شناسی، و ثبت در سازمان جهانی یونسکو متوجه شد.

برخی آمارها می‌گویند که تعداد غذاهای سنتی گیلان به 220 نوع می‌رسد و همین عدد به خوبی نشان می‌دهد که انتخاب گیلان به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی بیهوده و بیجا نبوده است. گیلان، از جمله شهرهای کشورمان است که در مجاورت دریا و جنگل قرار دارد و به همین دلیل در اغلب غذاهای سنتی گیلانی می‌توان سبزی و ماهی را مشاهده کرد. اگر نمی‌دانید نام غذاهای سنتی گیلان چیست؟ این قسمت را با دقت بیشتری مطالعه کنید.

1- باقلاقاتوق گیلان

یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی گیلان، باقلاقاتوق است. مهم‌ترین مواد غذایی که در این غذا استفاده می‌شود، لوبیا، سیر و تخم مرغ است. البته برای افزایش طعم و مزه باقلاقاتوق، شیویت خشک، سیر و زردچوبه نیز به آن اضافه می‌کنند. گیلانی‌ها این غذا را به عنوان یک نوع خورش به همراه برنج سرو می‌کنند و در کنار آن ماست، ترشی محلی و زیتون نیز قرار می‌دهند.

اگر به سیر حساسیت دارید و یا از مزه آن خوش‌تان نمی‌آید اصلا این غذا را امتحان نکنید؛ چرا که مردمان گیلان در این غذای مقدار زیادی سیر می‌ریزند. لوبیایی که در این غذا ریخته می‌شود لوبیا پوست کنده‌ای است که مخصوص خود گیلان است و به آن پاچ باقلا می‌گویند. پس، توصیه می‌کنیم اگر می‌خواهید باقلاقاتوق واقعی بخورید به استان گیلان سفر کنید و طعم این غذا را آنجا بچشید.

باقلاقاتوق گیلان

2-ترش تره گیلان

ترش تره نیز از دیگر غذاهای سنتی گیلان است که از نظر بسیاری‌ها خوشمزه بوده و طعم متفاوتی دارد. برای تهیه کردن غذا به سبزی آش، آرد برنج، برنج خام و سیر نیاز است.

این غذا از جمله غذاهایی است که ممکن است در نقاط مختلف گیلان به روش‌های متفاوتی پخته شود. ترش تره، ترش مزه است و معمولا آن را با نان و یا برنج سرو می‌کنند. خودِ گیلانی‌ها این غذا را همراه با ماهی دودی و یا ماهی کولی می‌خورند. برخی‌ها نیز برای آنکه طعم متفاوتی به این غذا ببخشند به آن تخم مرغ هم اضافه می‌کنند.

ترش تره گیلان

3- انار بیج گیلان

اناربیج را نیز یکی از غذاهای سنتی گیلان می‌دانند. اناربیج، از جمله غذاهای گیلان است که ظاهری مجلسی داشته و مردمان گیلان، آن را در مراسم مهم خود می‌پزند و آن را نیز به عنوان یک خورش با برنج سرو می‌کنند. گوشت چرخ کرده، مهم‌ترین ماده غذایی است که در این غذا استفاده می‌کنند.

رب انار و آبغوره در ایجاد طعمی جذاب و خوشمزه در این غذا نقش پررنگی دارند. خیلی‌ها اعتقاد دارند که این غذای محلی گیلان شبیه فسنجان است. در مواد مورد نیاز برای تهیه این غذا گردو نیز وجود دارد. کسانی که این غذا را به صورت شیرین میل می‌کنند مقداری عسل و یا شکر به آن اضافه می‌کنند.

 انار بیج گیلان

4- میرزاقاسمی گیلان

از جمله معروف‌ترین غذاهای سنتی گیلان، میرزاقاسمی است. آنقدر این غذا خوشمزه و خواستنی است که نه تنها گیلانی‌ها بلکه اغلب ایرانی‌‌ها در سایر شهرهای کشورمان نیز این غذا را درست می‌کنند. بادمجان، گوجه و تخم مرغ از جمله مهم‌‌ترین موادی هستند که در این غذا استفاده می‌شود. می‌توانید این غذا را به عنوان خورش در کنار برنج، و یا با نان میل کنید.

میرزاقاسمی گیلان

5- خورش آلومسما گیلان

غذای دیگری که در لیست غذاهای شمالی و گیلانی مشاهده می‌شود، خورش آلومسما است. از جمله مواد غذایی که برای تهیه این غذا استفاده می‌کنند می‌توان به آلوی خشک و مرغ اشاره کرد. برای طعم‌دار کردن و ایجاد رنگ و بویی متفاوت نیز در خورش آلومسما به آن پیاز، زعفران، گلاب، نمک و فلفل هم اضافه می‌شود.

ما ایرانی‌ها خورش‌ها را با برنج می‌خوریم و این خورش نیز به همراه برنج سرو می‌شود. بسته به نوع آلویی که در این غذا ریخته می‌شود، طعم آن نیز متفاوت است. کسانی که می‌خواهند غذاهای سنتی گیلان و به خصوص خورش آلومسمای خیلی ترش بخورند، می‌توانند به آن رب انار ترش و یا آبِ لیموترش اضافه کنند.

خورش آلومسما گیلان

6- واویشکا گیلان

از جمله غذاهای سنتی گیلان که بیشتر در شهر رشت پخته می‌شود، واویشکا است. در طبخ این غذا نیز از سیب‌زمینی و گوشت استفاده می‌کنند. مزه این غذا به کباب تابه‌ای معروف خودمان خیلی نزدیک است و گیلانی‌‌ها نیز آن را با نان و یا برنج میل می‌کنند. به جای گوشت گوسفند می‌توان دل و جگر نیز ریخت که البته بهتر است آن را در وعده شام میل نکنید؛ چرا که واویشکای طبخ شده با دل و جگر گوسفند اندکی سنگین است و غذای مناسبی برای شام نیست.

واویشکا گیلان

رزرو هتل های گیلان از های هتل

همان‌طوری که در ابتدای متن اشاره کردیم، گیلان یکی از استان‌های کشورمان است که انواع متفاوت غذاها با طعم‌ها و شکل‌های متفاوت در آن طبخ می‌شود. غذاهای خوشمزه‌ای همچون میرزا قاسمی، ترش تره، خورش آلومسما و خیلی غذاهای دیگر را باید در سفر به این استان میل کرد و طعم آن را چشید.

اگر می‌خواهید سفرتان با طعم و مزه‌ای خوشایند همراه باشد، توصیه می‌کنیم چند روزی را در گیلان اقامت کرده و با کمک های هتل در یک هتل مناسب اقامت کنید. قیمت هتل‌ های رشت که از طریق های هتل رزرو می‌کنید، بسیار مناسب است و اغلب آنها رستوران‌هایی دارند که غذاهای سنتی گیلان را با بهترین کیفیت و مزه سرو می‌کنند. توصیه می‌کنیم دفعه بعد که خواستید به گیلان سفر کنید از این طریق برای رزرو هتل اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

گردنه حیران گیلان؛ تابلوی زنده‌ای از بهشت گیلان

دوشنبه 28 آبان 1403
گردنه حیران گیلان، یکی از زیباترین و معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی شمال ایران است که در مسیر ارتباطی استان گیلان و […]
گردنه حیران گیلان

مقالات پیشنهادی

سردبیر

امیر برادران

ما عاشق سفر و گردشگری هستیم و همواره تلاش می کنیم که تجربیات دیگران به صورت مقاله های آموزشی در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید با خواندن این دسته بندی از مقاله ها سفر خوشی را تجربه نمائید.

دسترسی سریع