تئاتر شهر تهران از جمله بناهای فرهنگی پایتخت محسوب میشود که محبوبترین سالن تئاتر تهران است. اولین اجرای تئاتر این مکان مربوط به نمایشنامه باغ آلبالو میشود که نویسنده آن فردی به نام آنتوان چخوف بوده و با کارگردانی آربی اوانسیان به اجرا درآمد. ساختمان تئاتر شهر از امکانات رفاهی بالایی برخوردار است و در بخشهای مختلف آن شاهد نورپردازی زیبایی با دکوراسیون مدرن خواهید بود. همچنین در این بنای تاریخی و فرهنگی، بخشهای اداری و مدیریتی، چند کتابخانه و رستوران به چشم میخورند.
فهرست مطالب
تئاتر شهر تهران کجاست
ساختمان تئاتر شهر در منطقه 11 تهران و در چهارراه ولیعصر، ضلع غربی پارک دانشجو بنا شده، به طوری که در مرکز شهر تهران قرار دارد. برای دسترسی به تئاتر شهر تهران میتوانید از مترو، خودروی شخصی یا اتوبوس بیآرتی استفاده کنید. تئاتر شهر در خیابان ولیعصر قرار داشته و بهدلیل قرارگیری در مرکز شهر، دسترسی به آن بسیار آسان است. شما میتوانید از روشهای زیر خود را به تئاتر شهر تهران برسانید:
- دسترسی به تئاتر شهر تهران مترو: نزدیک ترین ایستگاه مترو به تئاتر شهر در روبهروی ساختمان آن قرار دارد که این ایستگاه توانسته بسیاری از محلههای شمال، شرق، غرب و جنوب تهران را پوشش دهد. شما میتوانید از نقاط مختلف شهر سوار مترو شده و دقیقاً در محل ساختمان تئاتر شهر از قطار پیاده شوید.
- اتوبوس بیآرتی: شما میتوانید از نقاط مختلف شمال، غرب، شرق و جنوب تهران سوار اتوبوسهای بیآرتی شده و با خط چهارراه تهرانپارس تا میدان آزادی به تئاتر شهر بروید.
- خودروی شخصی: اگر قصد دارید تا با خودروی شخصی به تئاتر شهر بروید، میبایست خود را به چهارراه ولیعصر برسانید. بنای تئاتر شهر در ضلغ غربی پارک دانشجوی تهران قرار گرفته است. شما پس از رسیدن به چهارراه ولیعصر، باید مسیر خود را تا رسیدن به خیابان مظفر ادامه دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که تئاتر شهر در این خیابان قرار دارد و ممکن است جای پارکی برای نگهداری خودرو وجود نداشته نباشد؛ از اینرو در طی مسیر خیابان مظفر اگر جای خالی برای پارک خودرو یافتهاید، ماشین خود را پارک نمایید.
آشنایی با تئاتر شهر تهران
تئاتر شهر تهران کار خود را در 8 بهمن سال 1351 آغاز کرد. قبل از ساخت بنای مربوط به تئاتر شهر، ساختمان آن مهمانخانهای برای اقامت مسافران بوده است. این مهمانخانه را با نام بلدیه میشناختند که در کنار آن کافه شهرداری با فضای بازی برای تفریح و گشتوگذار قرار داشت.
کافه شهرداری پاتوق خوبی برای بازیگران تئاتر، کارگردانها یا نویسندگان تئاتر محسوب میشد که در دهه 1340 شمسی، گروههای نمایشی تئاتر گسترش یافته و آغاز به کار کردند. افزایش تعداد نمایشهای تئاتر سبب گردید تا در کنار کافه شهرداری، مکانی به برگزاری تئاتر اختصاص داده شود. سرانجام در سال 1346 امکانات بسیاری به مکان تئاتر شهر افزوده شده بودند که شاگردان معروف معماری چون هوشنگ سیحون به بازسازی معماری تئاتر شهر پرداختند.
پس از پنج سال ساختمان مهمانخانه بازسازی گردید و به مکانی برای برگزاری تئاتر تبدیل گشت. سالنهای چهارسوی تئاتر در مدتی کوتاه به فضای آن افزوده شدهاند و امروزه تئاتر شهر دارای ساختمان بزرگی در میدان پارک دانشجو است. در سالهای نخست آغاز به کار این مکان، فعالیت آن تحت نظارت سازمان جشن هنر شیراز بوده که پس از انقلاب 57، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار گردید.
معماری ساختمان تئاتر شهر
طراحی معماری ساختمان تئاتر شهر تهران شما را به دوران پهلوی میبرد. معماری بنای این مکان تاریخی تلفیقی از معماری سنتی و مدرن است که در زمان گذشته توسط بیژن انصاری با نظارت سردار افخمی طراحی و اجرا شد. شکل بنا و نحوه معماری سقف و دیوارهای آن تلفیقی از معماری یونان و روم بوده که در اطراف ساختمان آن نیز ستونهایی قرار دارند. روی ستونهای اطراف ساختمان تئاتر شهر نیز میتوانید تزئینات زیبایی با کاشیکاریهای مثلث و مربعی شکل را مشاهده نمایید. در فضای درونی تئاتر شهر و روی دیوارهای آن، از کاشیهای فیروزهای استفاده شده که نمونهای از هنر اصیل ایرانی بهحساب میآیند.
نحوه خرید بلیط تئاتر شهر
شما می توانید بلیط اجراهای تئاتر شهر تهران را از بیشتر سایت های فروش بلیط اینترنتی مانند سینما تیکت تهیه کنید همچنین میتوانید از گیشه مجموعه هم برای خرید بلیط استفاده کنید. البته این گیشه کار خود را یکی ۲ ساعت مانده به اجرای اول شروع می کند و بلیط صندلی هایی را می فروشد که در سایت های اینترنتی فروخته نشدهاند. متأسفانه بازدید از داخل ساختمان تئاتر شهر بدون داشتن بلیط ممکن نیست.
همچنین در روزهای برگزاری جشنواره تئاتر فجر پیدا کردن بلیط اجراهای تئاتر شهر کمی دشوار میشود و در ایام سوگواری محرم و برخی از روزهای تعطیل رسمی نیز در این مجموعه تئاتری اجرا نمیشود.
بخش های داخلی و امکانات تئاتر شهر تهران
تئاتر شهر تهران شامل چندین بخش داخلی مانند سالنهای نمایش، کتابخانه و کافه است که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. ساختمان تئاتر شهر دارای 6 سالن است، اما در حال حاضر 4 سالن آن قابل استفاده هستند: سالن اصلی، سالن چهارسو، تالار سایه و تالار قشقایی. بزرگترین سالن، سالن اصلی با ظرفیت 579 نفر است و سالنهای دیگر به ترتیب ظرفیت 350 نفر (چهارسو) و 250 نفر (قشقایی) دارند. سالن اصلی تئاتر در دو طبقه طراحی شده است و برای اجراهای خاص و نمایشهای مختلف مناسب باشند. همچنین، سالن مشاهیر برای جشنوارههای بین المللی و برگزاری جلسات نقد و بررسی، همایش ها و نشست های رسمی استفاده میشود.
در این مجموعه دو کافه تریا وجود دارد، یکی در سالن اصلی و دیگری در سالن چهارسو. این کافهها منوهای متنوعی دارند و در برخی مواقع، نمایشهای کوتاه در آنها اجرا میشود. کافهها مکان مناسبی برای دیدار هنرمندان و شرکت در جلسات نقد و بررسی آثار نمایشی هستند.
کتابخانه تئاتر شهر تهران در طبقه چهارم قرار دارد و در سال 1366 تأسیس شده است. این کتابخانه بیش از 25 هزار جلد کتاب تخصصی در حوزه هنر و تئاتر دارد و محل مراجعه دانشجویان و پژوهشگران است. همچنین، بنرهایی در کتابخانه نصب شده که اطلاعات نمایشهای در حال اجرا را به مخاطبان ارائه میدهد.
هتل های نزدیک تئاتر شهر تهران
در جدول زیر میتوانید با هتل های تهران نزدیک به تئاتر شهر آشنا شوید و در هنگام سفر به این منطقه یکی از آنها را برای اقامت خود برگزیند:
- هتل جهان تهران: خیابان ولیعصر (فاصله هتل تا تئاتر شهر 1.7 کیلومتر)
- هتل البرز تهران: خیابان انقلاب، وصال شیرازی (فاصله هتل تا تئاتر شهر 700 متر)
- هتل انقلاب تهران: خیابان طالقانی، حد فاصل حافظ و ولیعصر (فاصله هتل تا تئاتر شهر 2.2 کیلومتر)
- هتل آتانا تهران: خیابان ولیعصر ، خیابان طالقانی غربی ( فاصله هتل تا تئاتر شهر 1.3 کیلومتر)
- هتل آپارتمان پارس تهران: خیابان انقلاب (فاصله هتل تا تئاتر شهر 1.1 کیلومتر)
- هتل پارادیس تهران: خیابان انقلاب، نرسیده به چهارراه ولیعصر (فاصله هتل تا تئاتر شهر 300 متر)
- هتل آپارتمان رازی تهران: خیابان انقلاب، ضلع شرقی پارک دانشجو (فاصله هتل تا تئاتر شهر 1.6 کیلومتر)
جاهای دیدنی نزدیک تئاتر شهر تهران
چنانچه به شهر تهران سفر کردید و برای دیدن نمایش به تئاتر شهر تهران رفتید، پیشنهاد می کنیم از بهترین جاهای دیدنی تهران که در نزدیکی این مکان فرهنگی قرار دارد، بازدید کنید. در اطراف تئاتر شهر تهران، چند مورد از مهم ترین موزه های مهم تهران مانند موزه جواهرات ملی تهران، موزه ملی ایران، موزه فرش ایران و موزه هنرهای معاصر نیز در نزدیکی تئاتر شهر قرار دارد. در ادامه به چند مورد از معروف ترین جاهای دیدنی تهران اشاره شده است:
- کاخ مرمر تهران: خیابان ولیعصر، بین خیابان امام خمینی و جمهوری (۳.۴ کیلومتر ، 8 دقیقه با خودرو)
- پارک لاله تهران: امیرآباد تهران، خیابان کارگر شمالی، تقاطع بلوار کشاورز ( 2.6 کیلومتر یا 9 دقیقه با خودرو)
- تالار وحدت تهران: خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار(750 متر یا 3 دقیقه با خودرو)
رزرو هتل های تهران از های هتل
چنانچه قصد دارید به شهر تهران سفر کنید و در یکی از بهترین هتل های تهران در نزدیکی تئاتر شهر اقامت داشته باشید می توانید رزرو هتل مورد نظر خود را با تضمین مناسب ترین قیمت و بالاترین کیفیت خدمات از رزرواسیون های هتل انجام دهید. این سایت با پشتیبانی 24 ساعته اقامتی به یادماندنی در شهر تهران را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
سوالات متداول
تئاتر شهر تهران در کجا قرار دارد؟
تئاتر شهر در چهارراه ولیعصر و در منطقه 11 شهرداری تهران قرار دارد که به خیابان فرحزاد نزدیک است. بنای آن بهصورت 4 طبقه بوده که در بخش شمال غربی پارک دانشجوی تهران قرار گرفته است.
تئاتر شهر چند سالن دارد؟
از سالنهای موجود در تئاتر شهر میتوان به سالنهای چهارسو، سالن نمایش، تالار سایه، کارگاه نمایش و تالار قشقایی اشاره کرد.
آیا تئاتر شهر تهران دارای کتابخانه است؟
کتابانه تخصصی تئاتر شهر در طبقه چهارم این بنا قرار دارد که در آن انواع کتابهای قدیمی، جدید و اسناد نگهداری میشوند. اگر دانشجو هستید، میتوانید از کتابهای مجموعه برای کار تحقیقی خود استفاده کنید.